waberers

ovább bővíti európai leányvállalati hálózatát a Waberer´s International, Európa komplett rakomány (FTL) specialistája. A Waberer’s Deutschland GmbH a Köln melletti Hurth-ban kezdte meg működését, közel számos, a Ruhr és a rajnai iparvidéken termelő kapacitásokkal rendelkező megbízójához. A Waberer’s International járművei a német piacon átlagosan 6500 telephelyen rakodnak rendszeresen, ahol hetente átlagosan két és félezer rakodást végeznek annak érdekében, hogy eljuttassák a német árukat európai uniós piacaikra. Tavaly a Waberer’s fuvarozási és szállítmányozási tevékenységével több mint kétmillió tonna árut juttatott el Németországból az unió más országaiba és azokból Németországba.

Európa FTL szegmensben legnagyobb flottája átlagosan 1500 kilométeres fuvarozásra van optimalizálva. A Waberer’s szerelvények 2015-ben 90 millió kilométert tettek meg német utakon, ami a flotta teljes évi európai futásteljesítményének hozzávetőlegesen 24 százaléka. A Waberer’s Németországból más európai országokba irányuló fuvarmegbízásokat jellemzően az autóipar, a háztartás-elektronika, az FMCG és a kozmetikai ipar globális vállalatai számára teljesít. Elsősorban autóalkatrészeket, papírárut, háztartás-elektronikai cikkeket, villamos szerelési anyagokat és ablakokat fuvaroz a Waberer’s Európa különböző országaiba. A Magyarországról Németországba történő fuvarfeladatok egy részét nemzetközi vállalatok magyarországi gyáraiban előállított termékek szállítása teszi ki, például a Bosch vagy az Audi termékei.

Növekvő megrendelői igények

A Waberer’s nemzetközi fuvarozási szolgáltatásai iránt Németországban évek óta kétszámjegyű növekedés nyilvánul meg. 2015-ben mintegy 18 százalékkal növekedett a cég német megrendelőkhöz vagy német úti célokhoz köthető árbevétele 2014-hez képest. A Waberer’s teljes európai forgalmának több mint egyharmadát adja ez a piac. „Az ellátási lánc német nagyvállalatai és termelőüzemei évtizedek óta elégedett megbízóink” – mondta a kölni cég megalapítása alkalmából Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes, majd így folytatta: „A most megalapított vállalat révén tovább növeljük ügyfeleink kiszolgálásának minőségét. Német vállalkozásunk vezetését a piac fontos szereplőit jól ismerő, a legnagyobb német logisztikai vállalatoknál évtizedes tapasztalatokat szerzett helyi szakemberre bíztuk.”

 

Rugalmas kapacitások

A Waberer’s Deutschland GmbH értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója, Andrea Heinz ezzel kapcsolatban kijelentette: „Arra törekszünk, hogy mind teljesebben megfeleljünk az igényes és költségérzékeny német megrendelők elvárásainak. Ebben segítségünkre van a mintegy 3500 saját tulajdonú szerelvényből álló flotta kapacitása. Kevés olyan versenytársunk van, amelyiknek a járműparkja a miénknél fiatalabb és a környezetet jobban kíméli. A Waberer’s járműpark átlagéletkora két év, a flottában domináns az Euro 6-os erőforrással ellátott vontatók aránya. Ebből a fuvarkapacitásból merítünk a megrendelői igényeknek megfelelően. Az a célunk, hogy Németország bármely pontján 12 órán belül ki tudjunk állítani akár 100 szerelvényt, ha megbízóink ezt igénylik.”

 

Beszerzések Németországból

A Waberer’s Európa egyik legnagyobb saját tulajdonú kamionflottájával rendelkezik. A társaság hagyományosan erősen támaszkodik a német ipar termékeire szolgáltatásai magas színvonalának fenntartása érdekében. A vontatók között szép számban találhatók MAN és Mercedes típusú járművek, a pótkocsik domináns része Schmitz CargoBull és Krone gyártmány. A Schmitz és a Waberer’s másfél évtizedes kapcsolata alatt több mint 8000 pótkocsit gyártottak a Waberer’s igényeit tekintetbe véve. A cég sok száz egységből álló személyautóparkját is a német ipar termékei adják. A fuvarozási szolgáltatások optimalizálásához szükséges sokféle technológiai megoldás és eszköz jelentős részét is Németországból vásárolja a Waberer’s. A cég 2015-ben 16 millió eurót fizetett Németországi autópályák használatáért.