klasszikus karfiolleves

A tavasz sok kellemes érzést és élményt hoz magával, amiket jó megélni. A természet megélénkülésével az embernek is több kedve támad a szabadban tartózkodni. Ahhoz viszont, hogy tudjunk jól teljesíteni például a kertben, szükség lesz elegendő energiára. A klasszikus karfiolleves egyszerűen fantasztikus finomság, ami azon túl, hogy kényezteti az ízlelőbimbókat, még tápláló is.

Bár ilyenkor még kicsi az esélye, hogy saját termésből történjen az elkészítése, de ha például raktunk félre az ősz során a fagyasztóba néhány levágott rózsát, akkor bátran elővehetjük azt. Ezenkívül a klasszikus karfiolleves receptje megkövetel még néhány száll egyéb zöldséget, mint a murok, fehérrépa, zellerlevél, krumpli, vöröshagyma, petrezselyem zöld. Ezek fogják adni a klasszikus karfiolleves tartalmi részét.

Egy kevés zsírt is készítsünk be, amivel az apróra vágott hagymát pirítjuk meg. Ahhoz, hogy a kompozíció sűrűbb legyen egy kanál liszt fog még jól jönni. Az ízesítés sóval, borssal, pirospaprikával végezhető, de ezen szentháromságon túl ízlés szerint bánhatunk a különféle fűszerekkel. Ne fogjuk vissza magunkat, még a csípős terén sem, ha ehhez áll közel a szívünk.

A klasszikus karfiolleves leírása nincs kőbe vésve, tehát attól bátran eltérhetünk, még az adagokat illetően is. Természetesen kezdőknek ajánlott a gyakorlás érdekébe legalább elsőre követni az útmutató, aminek részleteit megtaláljuk a receptneked.hu weboldalon. A klasszikus karfiolleves biztosan nem fog csalódást okozni. Az a lakoma, ami a szürke hétköznapokba is becsempész némi értéket.