A Raben Trans European Hungary Kft.  37 számítógépet ajándékozott és szállított ki a Dunaharasztiban található Baktay Ervin Gimnázium részére. A Raben Group immár több éve tevékenykedik a szervezeti társadalmi felelősségvállalás területén, melyet népszerűsít is, és ez a vállalati értékei rendszerén alapuló családi vállalkozás DNS-ének szerves részét képezi. A szállítmányozási szakma fontosságának hangsúlyozása és a jövő generációjának támogatása CSR stratégiájának két fontos eleme, így ezek kiemelt szerepet töltenek be a cég életében. A díjmentes kiszállítással és a diákok tanulásának támogatásával a közvetlen környezetében található gimnáziumot segíti a vállalat.

„Felelősnek érezzük magunkat azért a hatásért, melyet tevékenységünk révén a természeti környezetre és a helyi közösségekre gyakorolunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a hosszú távú siker a társadalmi felelősségvállalás stratégiai szemléletéből következik. Hiszünk abban, hogy ennek a célnak a megvalósítása akkor lehetséges, ha odafigyelünk a közvetlen környezetünkre, és támogatjuk őket is” – mondta Bolyki Ágnes, a Raben CSR koordinátora.

„Nagyon örültünk a megkeresésnek, mivel iskolánkban sajnos régi gépekkel voltunk eddig kénytelenek oktatni a diákjainkat. Hála a Rabennek, az informatikaórák lebonyolítása is gördülékenyebbé válik, és lehetőség van arra is, hogy a számítógépeket ne csak az informatika oktatásban használjuk, hanem akár a nyelvoktatásban is” – hangsúlyozta Lévai Mónika, a gimnázium igazgatója.